× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Το έργο της Λαγκάδας θα ολοκληρωθεί εντός διετίας»

Ο Γ. Φλώρος μιλά στο «Ν» για τα έργα της ΔΕΥΑΛ, τους προβληματικούς βιολογικούς καθαρισμούς, τις παράνομες συνδέσεις, τις νέες γεωτρήσεις αλλά και το σχεδιασμό εν’ όψει νέου ΠΕΠ

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 29/10/2020

«Το έργο της Λαγκάδας θα ολοκληρωθεί εντός διετίας»

Τη βεβαιότητά ότι σε ενδεχόμενη νεροποντή θα υπήρχε σοβαρό πρόβλημα στον αγωγό ομβρίων της Λαγκάδας ο οποίος όπως διαπιστώθηκε είναι 100% κορεσμένος με φερτά υλικά, εξέφρασε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΛ Γιώργος Φλώρος, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» 99FM και στην εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μεταξύ άλλων ο Γιώργος Φλώρος επισήμανε ότι οι εργασίες στο έργο της αντικατάστασης του αγωγού ομβρίων της Λαγκάδας, προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς και ότι τα συνεργεία της εταιρείας εργάζονται με δύο βάρδιες έως αργά το απόγευμα. «Η μεγάλη καθυστέρηση, σημείωσε ο Γ. Φλώρος σημειώθηκε τον Αύγουστο όταν οι εργασίες σταμάτησαν για 15 ημέρες προκειμένου να μεταφερθούν οι καλωδιώσεις του ΟΤΕ.

Η καθυστέρηση ήταν μεγάλη και τώρα γίνεται προσπάθεια να κερδίσουμε χρόνο». Ο Γ. Φλώρος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον Προϊστάμενος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Παύλο Τριανταφυλλίδη ο οποίος όπως τόνισε, είναι ιδιαίτερα υποστηρικτικός στις εργασίες και προχωρά γρήγορα στις απαραίτητες ενέργειες διάσωσης των αρχαιοτήτων έτσι ώστε να μην καθυστερεί η εξέλιξη του έργου.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξή τους ο Γ. Φλώρος επισήμανε ότι παρά το γεγονός ότι υπάρχει πλάνο σύμφωνα με το σχεδιασμό του έργου, να σταματήσουν οι εργασίες αρχές Νοεμβρίου, αυτές θα συνεχιστούν για όσο χρειαστεί και έως ότου χαλάσει ο καιρός. Στο διάστημα αυτό, όπως τόνισε δεν θα προλάβουν τα συνεργεία να ολοκληρώσουν την οδό Βουρνάζων, ωστόσο υπολογίζεται ότι θα φτάσουν οι εργασίες έως το Ταχυδρομείο το οποίο θεωρείται κομβικό σημείο για την πορεία του έργου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναφερόμενος ο Γ. Φλώρος στο ζήτημα των έργων που βρίσκονται αυτή την περίοδο σε εξέλιξη από τη ΔΕΥΑΛ υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι πρόκειται για σημαντικές παρεμβάσεις σε όλο το νησί και έργα που σχετίζονται με τη δημιουργία νέων σύγχρονων δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, καθώς και τη δημιουργία βιολογικών καθαρισμών.

Σχολιάζοντας, ο Γ. Φλώρος το ζήτημα των προβληματικών βιολογικών καθαρισμών του νησιού, όπως για παράδειγμα της Γέρας και της Πέτρας οι οποίοι δεν λειτούργησαν ποτέ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι όσο είναι πρόεδρος της εταιρείας δεν πρόκειται να παραλάβει κανένα προβληματικό έργο και ας φροντίσουν σημείωσε οι υπεύθυνοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους για το γεγονός ότι τα έργα αυτά πληρώθηκαν από χρήματα ευρωπαϊκών προγραμμάτων ωστόσο δεν λειτούργησαν ποτέ.  

Αναφερόμενος στον προγραμματισμό της νέας περιόδου ο Γ. Φλώρος σημείωσε ότι λόγω έλλειψης προσωπικού η Εταιρεία αναγκάζεται να προχωρήσει σε συνεργασίες με εξωτερικούς συνεργάτες για το σχεδιασμό παρεμβάσεων και μεγάλων έργων τα οποία θα ενταχθούν στην επόμενη προγραμματική περίοδο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Γ. Φλώρος εξάλλου δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα προβλήματα ύδρευσης που αντιμετώπισαν στη διάρκεια του καλοκαιριού λόγω έλλειψης νερού πολλές δημοτικές ενότητες και χωριά του νησιού μας. Όπως σημείωσε είναι σε στενή συνεργασία με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, ώστε το επόμενο διάστημα να προχωρήσουν γεωτρήσεις σε όλο το νησί και να εμπλουτιστούν με τον τρόπο αυτό οι πηγές ύδρευσης των οικισμών της Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

30 κιλά αχιβάδες εντόπισε το λιμενικό

Σε έλεγχο στο λιμάνι της Μυτιλήνης
ΜΟΥΣΙΚΗ

Party για τον έναν χρόνο Sat Games στη Μυτιλήνη

Την Κυριακή 28 Απριλίου
ΔΡΑΣΕΙΣ

Το «καλάθι της αγάπης» σε 140 οικογένειες της Λέσβου

Τρόφιμα από τον Ερυθρό Σταυρό σε ευάλωτους, αλλά και στο Κοινωνικό Συσσίτιο της Μητρόπολης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου