× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Καθυστερήσεις στη νομιμοποίηση της Ε.Ο. Μυτιλήνης – Αεροδρομίου και στο έργο της Νότιας Παράκαμψης

Απαντήσεις από τα Υπουργείο Εσωτερικών και Υποδομών σε ερωτήσεις που κατέθεσε ο Γ. Μπουρνούς

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 22/10/2020

Καθυστερήσεις στη νομιμοποίηση της Ε.Ο. Μυτιλήνης – Αεροδρομίου και στο έργο της Νότιας Παράκαμψης

Την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, σύμφωνα με τον βουλευτή Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Μπουρνού, υποδεικνύει ως υπεύθυνη για την καθυστέρηση νομιμοποίησης της εθνικής οδού Μυτιλήνης-Αεροδρομίου, ο Υφυπουργός Εσωτερικών,  Α. Βεσυρόπουλος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το προηγούμενο διάστημα.  

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Υπενθυμίζουμε, αναφέρει ο Γ. Μπουρνούς, σε γραπτή δήλωσή του, ότι για την ξεχασμένη επί δεκαετίες διαδικασία χρειάσθηκε ειδική νομοθετική ρύθμιση από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στις 4/3/2019 (άρθρο 51 νόμου 4599), ώστε να είναι δυνατή η εκ των υστέρων υποβολή αίτησης για την νομιμοποίηση.

«Για να καταθέσει η Περιφέρεια Β.Αιγαίου τον πλήρη φάκελο στην Κτηματική Υπηρεσία, απαιτείται εγκεκριμένη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ), που έχει υποβληθεί στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Περιβάλλοντος για έγκριση από τον Ιούνιο του 2020. Τις τελευταίες μέρες (σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες) έγιναν ενέργειες προς τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα για επίσπευση της έγκρισης της ΜΠΕ, παράλληλα δε αντιμετωπίσθηκε το πρόβλημα καταβολής προστίμων για την καθυστερημένη επί δεκαετίες υποβολή φακέλου.

Θεωρούμε, συνεχίζει ο Γ. Μπουρνούς,  ότι η χρόνια υποστελέχωση των τεχνικών υπηρεσιών, καθώς και τα κριτήρια προτεραιοτήτων των αρμοδίων, συνέβαλαν στην σημαντική καθυστέρηση υποβολής αίτησης νομιμοποίησης, με αποτέλεσμα να χάνονται ή να καθυστερούν σημαντικά έργα που αναφέραμε στην ερώτησή μας στη Βουλή (Νότια Παράκαμψη, κόμβος νέου αεροδρομίου, ποδηλατόδρομος κ.α.). Έστω και τώρα, πρέπει να προχωρήσουν άμεσα οι αναγκαίες ενέργειες, οριστικής λύσης του προβλήματος».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Εντωμεταξύ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Γ. Μπουρνού για τη Νότια Παράκαμψη ο Υπουργός Υποδομών  Κώστας Καραμανλής, απάντησε ότι έχει ολοκληρωθεί η Μελέτη Κόστους-Οφέλους και έχει αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για να χρηματοδοτηθεί το έργο.

«Εκείνο που δεν γνωρίζει το γραφείο του κ. Καραμανλή, σημειώνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι η αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου που προΐσταται, καθυστερεί (και στην τελευταία φάση) για αρκετούς μήνες την υποβολή για έγκριση της τροποποιημένης Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, στην Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Το πολύπαθο αυτό έργο βγήκε από τα συρτάρια του Υπουργείου, με την Ειδική Πράξη 3 της 15ης Φεβρουαρίου 2019 του τότε Υπουργικού Συμβουλίου και, παρόλο που φορέας υλοποίησης της Νότιας Παράκαμψης Μυτιλήνης είναι το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, απαιτούνται ενέργειες διεκδίκησης της επίσπευσής του από τις τοπικές αρχές, ώστε να αντιμετωπιστούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα στην Μυτιλήνη, αλλά και να εξασφαλισθεί η άμεση πρόσβαση στο Αεροδρόμιο από όλες τις περιοχές της Λέσβου».

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Στις άγονες του Βορείου Αιγαίου μπαίνει το πλοίο Διαγόρας

Δείτε μέχρι πότε θα αντικαταστήσει το Blue Star Myconos
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΥΓΕΙΑ

Ξεκινά Ιατρείο Μνήμης, Ανοιας και Νόσου Πάρκινσον στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου

Για την τηλεϊατρική και τις δράσεις στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Μυτιλήνης και τις συνεργασίες μιλά στο «Ν» η πρόεδρος του 1ου ΤΟΠΦΥ Λέσβου, Ελένη Μακρή
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ