× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Φθινοπωρινές εξορμήσεις και το επόμενο Σαββατοκύριακο

Συνεχίζονται οι δράσεις ορνιθοπαρατήρησης του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής το Σαββατοκύριακο 24-25 Οκτωβρίου 2020

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 20/10/2020

Φθινοπωρινές εξορμήσεις και το επόμενο Σαββατοκύριακο

Συνεχίζονται και το επόμενο  Σαββατοκύριακο 24 – 25 Οκτωβρίου οι δράσεις ορνιθοπαρατήρησης στους υγροτόπους του Κόλπου Καλλονής ενώ το Σάββατο το μεσημέρι  θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση - παρουσίαση “Φθινοπωρινοί Επισκέπτες στη Λέσβο - Η Ορνιθοπανίδα των Αλυκών Καλλονής” στο Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής στη Σκάλα Καλλονής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την ευκαιρία του εορτασμού σε Ευρωπαικό Επίπεδο της Πράσινης Εβδομάδας Green Week 2020. Η φετινή Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα σκοπό έχει να τονίσει τη συνεισφορά της βιοποικιλότητας στην κοινωνία και την οικονομία. Κυρίως, δε, το ρόλο που μπορεί αυτή να παίξει στην υποστήριξη και κινητοποίηση της επανάκαμψης σε ένα κόσμο μετά την πανδημία, φέρνοντας θέσεις εργασίας και βιώσιμη ανάπτυξη. Στα πλαίσια της εβδομάδας διοργανώνονται σε όλη την ήπειρο ομιλίες, παρουσιάσεις, σεμινάρια και άλλες δράσεις με θέμα τη βιοποικιλότητα. Παράλληλα η φετινή Ευρωπαϊκή Πράσινη Εβδομάδα θα συνδεθεί με τη 15η Συνεδρίαση των Ομάδων Εργασίας για τη Συνθήκη για τη Βιολογική Ποικιλότητα που προγραμματίζεται για το 2021 και όπου οι ηγέτες του κόσμου θα υιοθετήσουν ένα 10-ετές Σχέδιο Δράσης για τη βιοποικιλότητα- μια νέα παγκόσμια συμφωνία μεταξύ ανθρωπότητας και φύσης.

Νέες εξορμήσεις παρατήρησης πουλιών σε Αλυκές Νυφίδα Πολιχνίτου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Την Κυριακή 25 Οκτωβρίου εξόρμηση παρατήρησης πουλιών θα πραγματοποιηθεί  στη Νυφίδα και τις Αλυκές Πολιχνίτου, μετά το πέρας δράσης καθαρισμού της παραλίας Νυφίδας από την Ομάδα «Λέσβος χωρίς πλαστικά- Plastic Free Lesvos»  κατά τις ώρες 10:00-12:00.

Οι ορνιθοπαρατηρήσεις θα πραγματοποιηθούν με καθοδήγηση από ειδικούς επιστήμονες και τη χρήση εξοπλισμού του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης (τηλεσκόπια, κιάλια) σε μικρές ομάδες επισκεπτών που θα προσέρχονται σε καθορισμένες ώρες προσέλευσης και αποχώρησης (διάρκειας 50’) μετά από δήλωση συμμετοχής και προ συνεννόηση (λόγω των εκτάκτων μέτρων για τον Covid-19).

Η παρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής θα γίνεται από το χωματόδρομο στη δυτική πλευρά της αλυκής (απέναντι από τη Μεταφορική Καλλονής) με σημείο αρχικής συνάντησης το παρατηρητήριο πουλιών στην κορυφή του. Η παρατήρηση στη Νυφίδα Πολιχνίτου θα γίνει με σημείο αρχικής συνάντησης το έλος Νυφίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες και για δήλωση συμμετοχής σε ομάδα επισκεπτών  για τις εξορμήσεις, επικοινωνήστε στα τηλέφωνα 22510-47033, 6972-809610. Οι εξορμήσεις και η παρουσίαση απευθύνεται σε παιδιά άνω των 8 ετών και ενήλικες και η συμμετοχή σε αυτήν είναι δωρεάν.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ορνιθοπαρατήρησης με το 5ο Γυμνάσιο Μυτιλήνης

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Καλλονής συνεργάζεται με το 5ο Γυμνάσιο σε ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ με θέμα «Πουλιά στους ουρανούς της Ευρώπης». Στα πλαίσια της συνεργασίας αυτής η Περιβαλλοντολόγος Ε. Γαληνού, του Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης, θα επισκεφτεί την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου το σχολείο προκειμένου να  ενημερώσει τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα σχετικά με τη δραστηριότητα της παρατήρησης πουλιών και τον πλούτο των πουλιών της Λέσβου.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές από το Χαλάνδρι στο Μουσείο Προσφυγικής Μνήμης

Εμαθαν για την ιστορία των παραλίων της Μ. Ασίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Διήμερο πανηγύρι στη Λουτρόπολη Θερμής

Το πρόγραμμα εορτασμού του Αγίου Γεωργίου από τον Λαογραφικό Σύλλογο Λουτρόπολης Θερμής
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Μαθητές συζητούν με τον Χριστόφα

Συνάντηση του Δημάρχου Μυτιλήνης Παναγιώτη Χριστόφα με μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Θερμής
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ολοκληρώνεται η ασφαλτόστρωση του δρόμου Καγιάνι ‑ Λουτρά

Θα ακολουθήσουν ανάλογες εργασίες και στον αγροτικό δρόμο Αγίας Μαρίνας - «Βουρνάζων Τούμπα» και «Θερμοκήπια»
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ανακαινίστηκε ο δημοτικός σταθμός «Μαρία Αμπατζή»

Πραγματοποιήθηκαν εργασίες τόσο στον εσωτερικό όσο και στον εξωτερικό χώρο του κτιρίου, ώστε ο σταθμός να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις λειτουργικότητας
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ημέρα χαράς και οικολογικής προστασίας για την Επάνω Σκάλα

Τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου Μυτιλήνης με την Ανακύκλωση Αιγαίου, εθελοντές, δύτες, καταδρομείς καθάρισαν την ταλαιπωρημένη ακτή, τον βυθό, ενώ φύτεψαν και λουλούδια
ΥΓΕΙΑ

Το «ευχαριστώ» του Μανταμάδου για τα τεστ ΠΑΠ

Ανακοίνωση του προέδρου της Κοινότητας για τη γυναικολογική Κλινική του Νοσοκομείου Μυτιλήνης
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

Παίζουν θέατρο για τα παιδιά με καρκίνο

Τρεις παραστάσεις στο καφενείο «Πι» στη Μυτιλήνη για τον Σύλλογο «Φλόγα»- Μιλήσαμε με τον σκηνοθέτη, Αντουέλ Νάκε και τον εκπρόσωπο, Μανώλη Λαδάκη
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Αγροτικό Τμήμα θα δημιουργηθεί στο Επιμελητήριο Λέσβου

Ξεκίνησε η διαδικασία σύστασης των τμημάτων σε πολλά Επιμελητήρια της χώρας