× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

«Η Μόρια παρα…ησύχασε»

Στο «Ν» o πρόεδρος της Μόριας Γ. Μαστρογιάννης για τη μετά- ΚΥΤ εποχή. Οι προτάσεις για την αξιοποίηση του κατεστραμμένου καταυλισμού και του ισοπεδωμένου ελαιώνα

Γράφει η ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ Δημοσίευση 20/10/2020

«Η Μόρια παρα…ησύχασε»

Στη νέα περίοδο που ξεκινάει για την κοινότητα της Μόριας, μετά την πυρκαγιά που κατέστρεψε το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Μεταναστών στην περιοχή, αναφέρθηκε ο πρόεδρος του χωριού Γιάννης Μαστρογιάννης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο «Ν» και στην ραδιοφωνική εκπομπή «Πρωινοί Διάλογοι» στους 99 στα fm.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το εφιαλτικό δωδεκάμηνο...

Αναφερόμενος στους τελευταίους δώδεκα μήνες, από τότε δηλαδή που ανέλαβε την προεδρία της κοινότητας, επισήμανε ότι ήταν ίσως το πιο δύσκολο διάστημα της πενταετούς παρουσίας του ΚΥΤ στην περιοχή, αφού ο αριθμός των φιλοξενούμενων μεταναστών ξεπέρασε τις 20 χιλιάδες τον περασμένο χειμώνα. Όπως ανέφερε μεγάλο μέρος των κατοίκων είχαν πέσει θύματα κλοπών και καταστροφών της περιουσίας τους και όλα αυτά τα γεγονότα προκαλούσαν μία έντονη και διαρκή αγανάκτηση, η οποία ταλαιπωρούσε την τοπική κοινωνία τους τελευταίους μήνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

"Όταν ήρθε η πρόεδρος της Δημοκρατίας..."

Ο Γ. Μαστρογιάννης δεν δίστασε να αναφερθεί και στα γεγονότα του περασμένου Αυγούστου κατά τη διάρκεια της επίσκεψης της προέδρου της Δημοκρατίας στο ΚΥΤ της Μόριας και στο πρόχειρο νοσοκομείο που είχε δημιουργηθεί δίπλα στη Δομή. Όπως τόνισε ο ίδιος δεν ήταν παρών στα επεισόδια που έγιναν στο ΚΥΤ ούτε και γνώριζε το ακριβές πρόγραμμα της Προέδρου.

Παραλίγο παραίτηση 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο Γ. Μαστρογιάννης εξήγησε τους λόγους για τους οποίους στα μέσα Αυγούστου ήθελε να παραιτηθεί και άλλαξε γνώμη την τελευταία στιγμή κατόπιν ενθάρρυνσης μερίδας συμπολιτών του να συνεχίσει την προσπάθεια στη θέση που τον εξέλεξαν οι συγχωριανοί του. «Είχαμε κάνει πολλά συλλαλητήρια και διαμαρτυρίες ως κοινότητα Μόριας, το προηγούμενο διάστημα. Ορισμένοι συγχωριανοί μου ήθελαν οι διαμαρτυρίες αυτές να πραγματοποιούνται σχεδόν κάθε εβδομάδα διαμαρτυρίες, κάτι το οποίο εγώ θεωρούσα ότι δεν είχε κανένα νόημα.

Η ζωή μετά το ΚΥΤ

Αναφερόμενος ο πρόεδρος της Μόριας στη μετά ΚΥΤ εποχή, σημείωσε ότι πλέον στο χωριό επικρατεί πολύ μεγάλη ησυχία, ίσως περισσότερη από το κανονικό είπε, χαρακτηριστικά. Σημείωσε δε, ότι τώρα πλέον η Κοινότητα   θα πρέπει να ασχοληθεί με τα προβλήματα και τα θέματα της καθημερινότητας του χωριού καθώς και με έργα που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και την ευημερία των κατοίκων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Καθαρισμός - αποκατάσταση - αξιοποίηση 

Μεταξύ των άμεσων προτεραιοτήτων, σημείωσε είναι ο καθαρισμός του ΚΥΤ και του ελαιώνα που διέμεναν χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες καθώς και η αποκατάσταση του τοπίου.

Σε ότι αφορά στην αξιοποίηση του παλιού ΚΥΤ, ο Γ. Μαστρογιάννης σημείωσε ότι προέχει η παραχώρηση του παλιού στρατοπέδου από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Δήμο Μυτιλήνης και θα ακολουθήσει όπως είπε, η δημιουργία στο χώρο αυτό, είτε κάποιου αθλητικού κέντρου, είτε χώρου αναψυχής είτε ακόμη και σχολικού κτιρίου  για τη στέγαση των αναγκών του Μουσικού Σχολείου, αν αυτό είναι εφικτό.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΘΕΑΤΡΟ

«Χόρεψέ με πατέρα» σήμερα, Πέμπτη στο Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης

Ο μεγάλος ηθοποιός και σκηνοθέτης, Γιώργος Αρμένης μιλά στο «Ν» για το έργο της Κατερίνας Αντωνιάδου
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΑΓΡΟΤΕΣ

Στους «τίτλους τέλους» οι αυξήσεις για τα Σχέδια Βελτίωσης του Βορείου Αιγαίου

Παρέμβαση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Παναγιώτη Παρασκευαΐδη για τη μειωμένη χρηματοδότηση των νησιών μας σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ελλάδα
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Γιορτάζουν Αγία Ειρήνη και Αγιος Θεράποντας στη Μυτιλήνη

Οι πανηγυρικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν τη Λαμπροβδομάδα και στις 13 έως 19 Μαΐου
ΥΓΕΙΑ

Αφρικανική σκόνη: Συστάσεις από το υπουργείο Υγείας και μέτρα προφύλαξης

Αποπνικτική είναι η ατμόσφαιρα, σε πολλές περιοχές της Λέσβου, λόγω της αφρικανικής σκόνης που έχει κάνει την εμφάνισή της τις τελευταίες ημέρες
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Βρέθηκε γάτα στην Κουλμπάρα

Φοράει κόκκινο μαντήλι στο λαιμο
ΑΓΡΟΤΕΣ

«Πετάει» μέχρι τα 12 ευρώ το αρνί στη Λέσβο

Μέχρι τα 10,8 ευρώ φθάνει η τιμή του αρνιού στην χονδρική αγορά
ΝΙΚΟΣ ΜΑΝΑΒΗΣ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Νέος Υπολιμενάρχης στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης

Ο Αντιπλοίαρχος Γεώργιος Κουλίκας ορίσθηκε στην θέση του Υπολιμενάρχη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Αλλαγές στις ώρες αναχώρησης των πλοίων την Πρωτομαγιά

Δείτε εδώ πως διαμορφώνεται το πρόγραμμα των πλοίων Διαγόρας και Νήσος Σάμος
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής απέκτησε ο Δήμος Μυτιλήνης

Πέρασε από το Δημοτικό Συμβούλιο στην συνεδρίαση της Τετάρτης 22 Απριλίου
ΕΛΛΑΔΑ

31 κόμματα θα συμμετάσχουν στις Ευρωεκλογές

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την συμμετοχή του κόμματος Σπαρτιάτες άλλων 14 κομμάτων. Δείτε εδώ όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στις εκλογές και όσα αποκλείστηκαν
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Παρόν με 331 τουρίστες το πρώτο κρουαζιερόπλοιο στη Μυτιλήνη

Επί της υποδοχής ο πρόεδρος της Ενωσης Τουριστικών Πρακτόρων και ο αντιδήμαρχος τουρισμού Μυτιλήνης
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση βουλευτών Νέας Αριστεράς για το μεταφορικό ισοδύναμο

«Απαξιώνεται το μέτρο με τη μη έγκαιρη καταβολή»