× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Οι πολίτες και τα προσωπικά τους δεδομένα… στο δρόμο!

Γέμισε η οδός Ίμβρου από κάθε λογής έγγραφα - προσωπικά δεδομένα εκατοντάδων πολιτών που το Δημοτολόγιο – Ληξιαρχείο του Δήμου Μυτιλήνης τα έβγαλε… έξω, για τα σκουπίδια

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 2/10/2020

Οι πολίτες και τα προσωπικά τους δεδομένα… στο δρόμο!

Δεν μπορούσαν να πιστέψουν στα μάτια τους όσοι περνούσαν σήμερα το πρωί από την οδό Ίμβρου κάθετος στην προκυμαία στο ύψος του Επιμελητηρίου, όπου και το κτήριο που στεγάζονται οι δημοτικές υπηρεσίες του ληξιαρχείου και του Δημοτολογίου της Μυτιλήνης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χιλιάδες έγγραφα κάθε λογής αιτήσεις, πιστοποιητικά, φωτοτυπίες ταυτοτήτων και άλλα βρισκόταν σκόρπια στο δρόμο. Έγγραφα που η κατάθεση τους όπως και η παραλαβή τους απαιτεί αυτοπρόσωπη παρουσία μια και αποτελούν προσωπικά δεδομένα. Ιδιαίτερη επεξεργασία σύμφωνα με το νόμο, απαιτεί και η διαχείριση τους από τις Υπηρεσίες του Δήμου.

Αλλά άσε το νόμο να λέει… Για το Δήμο Μυτιλήνης και τις υπηρεσίες του, το αυτονόητο ελάχιστο της ύπαρξης ενός καταστροφέα εγγράφων κόστους 100 ευρώ (τιμή λιανικής πώλησης του ακριβότερου από κατάστημα της Μυτιλήνης) που θα διασφαλίζει τα όσα ο νόμος ορίζει φαίνεται πως αποτελεί… πολυτέλεια. Πολυτέλεια αποτελεί και η τήρηση των όσων ο σχετικός νόμος ορίζει καθώς και το ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας ζητά από τους πολίτες να κάνουν, να καλούν δηλαδή την αρμόδια υπηρεσία στο 22510 25555 για να παραλαμβάνει σκουπίδια που δεν μπορούν να πάνε στους κάδους. Αν και 10 τουλάχιστον κάδοι απορριμμάτων υπάρχουν περίπου 30 μέτρα μακρύτερα από εκεί που τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών είχαν εγκαταλειφθεί, προσιτά στον οιονδήποτε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σε κάθε ευνομούμενο στοιχειωδώς κράτος το γεγονός θα είχε προσκαλέσει την παρέμβαση της Εισαγγελίας. Στη Μυτιλήνη αρκούμαστε στο να ευχηθούμε αυτή την ώρα, 10,30 το πρωί, κάποιος απλά να τα έχει μαζέψει. Γιατί τη συγνώμη των αρμοδίων μάλλον θα είναι πολυτέλεια να την περιμένουμε.

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προκαταβολική κριτική σε Μητσοτάκη από το ΠΑΣΟΚ

Ανακοίνωση της Ν.Ε. Λέσβου του ΠΑΣΟΚ κατηγορεί τoν Πρωθυπουργό πως «εξυπηρετεί αποκλειστικά και μόνον τις εταιρίες και τα μεγάλα συμφέροντα»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Απομακρύνονται οι θάλαμοι των καρτοτηλεφώνων από τη Μυτιλήνη

Η Κοινότητα Μυτιλήνης σε συνεργασία με τον ΟΤΕ προχωρούν στην απομάκρυνση τους και την αποκατάσταση των πεζοδρομίων
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρασκευαΐδης: Ο δρόμος Καλλονής – Σιγρίου έργο του ΠΑΣΟΚ

Αναλυτική δήλωση του βουλευτή για το έργο που θα εγκαινιάσει ο Πρωθυπουργός, τις δημόσιες υποδομές που έχει ανάγκη η Λέσβος και τα προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπισθούν
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση