× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Σε ένα μήνα η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Αλλά και του Κοινωνικού Φαρμακείου, μέχρι να εγκριθεί η προκήρυξη για τις προσλήψεις των υπαλλήλων λέει στο «Ν» ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δ. Βαρβαγιάννης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 25/9/2020

Σε ένα μήνα η λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου

Ορίζοντα τουλάχιστον ενός μήνα βλέπει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κοινωνικής Πρόνοιας και Αλληλεγγύης των δύο Δήμων, Δημήτρης Βαρβαγιάννης για την επαναλειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου και του Κοινωνικού Φαρμακείου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Αναμένεται η έγκριση της προκήρυξης για τις προσλήψεις των εργαζομένων, επεσήμανε στο «Ν» ο κ. Βαρβαγιάννης και με την πρόσληψη θα λειτουργήσει άμεσα, πρόσθεσε.

Θυμίζουμε ότι από τον περασμένο Μάρτιο μπήκε λουκέτο στις σημαντικότερες δομές φτώχειας και αλληλεγγύης, όπως συνήθιζε να αποκαλεί η πρώην αντιδήμαρχος Λέσβου, Αναστασία Αντωνέλλη, σημερινή αντιπεριφερειάρχης. Και η είδηση ξέσπασε σαν κεραυνός εν αιθρία για εκατοντάδες ωφελούμενος, ενώ εκτός εργασίας βρέθηκαν και οι αρμόδιοι υπάλληλοι, ένας φαρμακοποιός, ένας υπάλληλος και ένας κοινωνικός λειτουργός. Μάλιστα ο πρώτος είχε παραιτηθεί και δεν αναπληρώθηκε ποτέ.

Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που είχε εξασφαλιστεί εδώ και χρόνια διασφάλιζε την ορθή κατανομή φαρμάκων, τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης ενάντια σε λογικές εκλογικής πελατείας. Έως τις 19 Μαρτίου έπρεπε να εξασφαλιστεί η διάδοχη κατάσταση για να συνεχιστεί το ευρωπαϊκό πρόγραμμα που κρατούσε επί χρόνια το Κοινωνικό Φαρμακείο και το Κοινωνικό Παντοπωλείο- δομές φτώχειας και στήριξης που με κόπο, γραφειοκρατικές δεξιότητες, επιστολές επί επιστολών στα αρμόδια υπουργεία συνέχιζαν να προσφέρουν βασική στήριξη σε περίπου 600 συμπολίτες μας σε όλο το νησί.

Πάντως το πράσινο φως δόθηκε τον περασμένο Ιούλιο με τις απαραίτητες εγκρίσεις και τη συμπερίληψη από τα αρμόδια υπουργεία των δύο νεοσύστατων δήμων. Ας σημειωθεί ότι το Κοινωνικό Οδοντιατρείο δεν λειτούργησε ποτέ μετά την ανάληψη καθηκόντων από τους νεοσύστατους δήμους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΓΕΙΑ

Ιατρείο ρύθμισης βηματοδοτών στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης

Θα λειτουργεί κάθε δεύτερη Τετάρτη με έναρξη την Μεγάλη Τετάρτη
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Βρεφικά πακέτα έλαβαν νέες μητέρες

Από την «Αποστολή» με τη χρηματοδότηση της Eurobank και τη συνεργασία του Δήμου Μυτιλήνης
ΧΩΡΙΑ

Πέθανε ο παλαιότερος και πιο ξακουστός ξυλογλύπτης της Αγιάσου

90 ετών έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Καμαρός
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Νέα ασθενοφόρα για το ΕΚΑΒ

Παραμένει προϊστάμενος της Διαχειριστικής Αρχής Βορείου Αιγαίου ο Γιώργος Πλακωτάρης- Οι υπογραφές του Περιφερειάρχη, Κώστα Μουτζούρη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Eκτός ευρωψηφοδελτίου ΣΥΡΙΖΑ ο Παπανώτας

Με απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Καθαρά προεκλογική η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Λέσβο»

Ανακοίνωση τoυ μέλους Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ, Βάσως Χοχλάκα
ΧΩΡΙΑ

«Καμπανάκι» από μετεωρολόγους για τη Λέσβο

Κίνδυνος πλημμυρικών φαινομένων για αύριο Παρασκευή 19 Απριλίου «θα πέσει το περισσότερο νερό και ενδεχομένως με μεγάλη ένταση» σημειώνουν χαρακτηριστικά
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Καθαρίζουν τη Χαραμίδα

«Λέσβος χωρίς πλαστικά» με πλούσια δράση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Έρχεστε να θαυμάσετε τα αποτελέσματα της καταστροφικής σας πολιτικής;»

Ο ΣΥΡΙΖΑ Λέσβου «υποδέχεται» τον Κυριάκο Μητσοτάκη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Ξανά πύλη εισόδου στην Πέτρα

Ξεκινά τη λειτουργία της για να υποδεχτεί κυρίως επισκέπτες από την Τουρκία
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Εκσυχρονίζεται ο Παιδικός Σταθμός Παμφίλων

Δημοπρατείται από το Δήμο Μυτιλήνης το έργο προσαρμογής του στις προδιαγραφές του ΠΔ 99/2017