× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Ρεκόρ επιδόσεων στα ΕΠΑΛ!

Η υψηλότερη βαθμολογία στο ΕΠΑΛ Καλλονής από την Καλλιγάρου Μιχαέλα με 19.145

Γράφει η ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΛΟΥΚΟΠΟΥΛΟΥ Δημοσίευση 13/7/2020

Ρεκόρ επιδόσεων στα ΕΠΑΛ!

Μεγάλη ήταν η επιτυχία και για τους υποψήφιους των πανελλαδικών στα Επαγγελματικά Λύκεια της Λέσβου. Παρόλες τις αντίξοες συνθήκες με τις οποίες ήρθαν αντιμέτωποι οι υποψήφιοι την φετινή χρονιά, πολλοί είναι εκείνοι και εκείνες που κατάφεραν να συγκεντρώσουν υψηλές βαθμολογίες και να διεκδικήσουν μια θέση στην σχολή της  επιλογής τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως τα Επαγγελματικά Λύκεια έχουν πολύ μεγάλη ζήτηση, καθώς όλο και περισσότερα παιδιά τα επιλέγουν. Σημαντικός παράγοντας στην επιλογή αυτή είναι το γεγονός πως τα ΕΠΑΛ έκτος από το απολυτήριο λυκείου δίνουν και πτυχίο ειδικότητας σε όσους αποφοιτούν και κατ’ επέκταση άδεια ασκήσεως επαγγέλματος.

Η νομοθεσία, ως γνωστόν περιορίζει την πρόσβαση στις βαθμολογίες. Για αυτόν τον λόγο, όπως, ακριβώς και με τα Γενικά Λύκεια, ελπίζουμε ότι η λίστα θα επεκταθεί, όσο οι άμεσα ενδιαφερόμενοι και ενδιαφερόμενες επικοινωνούν μαζί μας στο e-mail μας: [email protected].

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Αλβανού Ελένη με μόρια 19.035 από τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας. Η ίδια δηλώνει: «Αισθάνομαι πολύ περήφανη για τον εαυτό μου. Η φετινή χρονιά ήταν πολύ δύσκολη, λόγω των συνθηκών που επικρατούσαν σε ολόκληρη την χώρα, όμως για εμένα λειτούργησε θετικά, καθώς είχα αρκετό χρόνο για διάβασμα. Στόχος μου είναι η Φαρμακευτική και θεωρώ πως η επιλογή μου για το Επαγγελματικό Λύκειο ήταν η ιδανική.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

19.015 μόρια για την Κουτσίδη Ελένη

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Με τον δεύτερο υψηλότερο βαθμό ακολουθεί η Ελένη Κουτσίδη από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας συγκεντρώνοντας 19.015 μόρια. «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, ιδιαίτερα φέτος με την πανδημία, έπεφτε συνεχώς το ηθικό μου. Παρ’όλα αυτά δεν πρέπει ποτέ να εγκαταλείπεις τους στόχους σου».

Η Βουνάτσου Αργυρούλα με 18.515 μόρια και τρία παιδιά!

Από τον ίδιο τομέα η Αργυρούλα Βουνάτσου με 18.515 μόρια. Η Αργυρούλα, εργαζόμενη στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, παντρεμένη με τρία παιδιά θέλει να περάσει στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και δηλώνει: «Όταν βάζουμε στόχους, τους ακολουθούμε κάτω από όλες τις συνθήκες». 

Η Κοντού Μεταξία με 18.805 μόρια

Συγκέντρωσε 18.805 μόρια η Μεταξία Κοντού από το 2ο ΕΠΑΛ και τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας. Η Μεταξία επέλεξε στην Β’ Λυκείου να πάει στο Επαγγελματικό Λύκειο, καθώς θεωρούσε ότι ήταν πιο εύκολο να περάσει στην σχολή της επιλογής της και αναφέρει: «Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά, καθώς υπήρχε αρκετό άγχος, όμως με το κατάλληλο πρόγραμμα και το καθημερινό διάβασμα κατάφερα να ανταπεξέλθω». Στοχεύει στο Βιολογικό Αθηνών, ενώ στην ειδικότητα της Υγιεινής έγραψε καθαρό 20.

17.905 μόρια για την Φυρίγου Παρασκευή

Ακολουθεί στον ίδιο τομέα η Φυρίγου Παρασκευή από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης με 17.905 μόρια. Έχοντας γράψει 19,9 στην ειδικότητα της Υγιεινής στοχεύει στις σχολές Ενστόλων, ενώ έχει ως δεύτερη επιλογή την Εργοθεραπεία. Η ίδια επεσήμανε πως: «Ήταν μια δύσκολη χρονιά, καθώς υπήρχε πολύ άγχος. Οι γονείς και οι καθηγητές μου με βοήθησαν να τα καταφέρω».

Πρώτος στον τομέα της Διοίκησης και Οικονομίας με 15.570 μόρια ο Σπύρος Ζαχαρίας

Από τον τομέα Διοίκησης και Οικονομίας του 2ου ΕΠΑΛ Μυτιλήνης ο Σπύρος Ζαχαρίας έγραψε 15.570 και πρώτη του επιλογή είναι το Οικονομικό, όπως δηλώνει στο «Ν».

Ο Ψωμάς Παναγιώτης με 13.435

Με 13.435 μόρια ο Παναγιώτης Ψωμάς από το 2ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης και τον τομέα Γεωπονίας, θέλει να περάσει στο Γεωπονικό Αθηνών.

Ακολουθεί με υψηλές βαθμολογίες το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης

Πρώτη στο 1ο ΕΠΑΛ η Στόϊκου Μαριάνθη με 17.990

Η Μαριάνθη Στόϊκου από το 1ο ΕΠΑΛ Μυτιλήνης συγκέντρωσε τα περισσότερα μόρια στο σχολείο της, 17.990, στον τομέα της Μηχανολογίας. Με 19,9 στα Μαθηματικά θέλει να περάσει στο τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών. Η ίδια επεσήμανε: «Επέλεξα το ΕΠΑΛ, διότι έχεις απολυτήριο μαζί με πτυχίο ειδικότητας και σου προσφέρουν μια καλή επαγγελματική αποκατάσταση».

Από τον ίδιο τομέα και με μόρια 17.915 η Γεωργία Ζηλέλλη-Χατζέλλη στοχεύει στην ίδια σχολή έχοντας μάλιστα γράψει 20 στην ειδικότητα Στοιχεία Μηχανών. Η ίδια αναφέρει: «Παρ’όλη την πίεση που υπήρχε καθ’όλη την διάρκεια της χρονιάς, οι γονείς και οι καθηγητές μου με βοήθησαν να πετύχω τον στόχο μου».  

Επίσης, από τον τομέα της Μηχανολογίας ο Απόστολος Tαρσάνης συγκέντρωσε 17.895. Έχοντας γράψει 19,9 στην ειδικότητα των Στοιχείων Μηχανών, στόχος του είναι η εισαγωγή του στις Στρατιωτικές Σχολές.

Πρώτη στην Λέσβο για τα Επαγγελματικά Λύκεια η Καλλιγάρου Μιχαέλα με 19.145 μόρια

Μέχρι στιγμής την υψηλότερη βαθμολογία στον νομό της Λέσβου συγκέντρωσε η Καλλιγάρου Μιχαέλα από το ΕΠΑΛ Καλλονής και τομέα Υγείας-Πρόνοιας. Τα 19.145 μόρια την «εκτόξευσαν» στην πρώτη θέση. «Αρκετά απαιτητική και δημιουργική χρονιά» δήλωσε στο «Ν» η Μιχαέλα, η οποία έγραψε το απόλυτο 20 στην ειδικότητα της Υγιεινής και της Ανατομίας. Ακόμα προσθέτει: «Είμαι πολύ χαρούμενη για το αποτέλεσμα, διότι ανταμείφθηκαν οι κόποι μου. Είχα μεγάλη στήριξη από την οικογένεια μου, αλλά και από τους καθηγητές μου». Στόχος της είναι η Οδοντιατρική Σχολή.

Η Καλατζή Αθηνά Εμμανουέλα με 17.895 μόρια

Με 17.895 μόρια η Καλατζή Αθηνά Εμμανουέλα από το ΕΠΑΛ Καλλονής και τον τομέα της Διοίκησης και Οικονομίας, έχει γράψει το απόλυτο 20 στο μάθημα του ΑΟΘ, και στοχεύει στο Μάρκετινγκ και στην Πολιτισμική Τεχνολογία και Επικοινωνία του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Η Αθηνά επέλεξε το Επαγγελματικό Λύκειο στην Β’ Λυκείου και δηλώνει: «Ήταν μια περίεργη χρονιά, λόγω της πανδημίας. Για μένα λειτούργησε θετικά, καθώς είχα αρκετό χρόνο για διάβασμα». 

Η Κουνή Δανάη Ραλλού με 17.410 μόρια

Συγκέντρωσε 17.410 μόρια η Κουνή Δανάη Ραλλού από το ΕΠΑΛ Καλλονής και τον τομέα Υγείας- Πρόνοιας. Επεσήμανε: «Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά με το διάβασμα και με την καραντίνα, ενώ αρκετά δυσάρεστο ήταν το γεγονός, ότι δεν μείωσαν την ύλη σε όλα τα μαθήματα». Επέλεξε το Επαγγελματικό Λύκειο, διότι θεωρούσε πολύ ενδιαφέρον τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας. Στόχος της είναι η Φυσικοθεραπεία, ενώ στην ειδικότητα της Ανατομίας έγραψε 19,3.

Και το ΕΠΑΛ Γέρας σημείωσε υψηλές βαθμολογίες

Πρώτη στον τομέα Υγείας-Πρόνοιας η Γεραγώτελλη Μαρία με 15.980

Η Μαρία Γεραγώτελλη από τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας συγκέντρωσε 15.980 και δήλωσε στο «Ν» ότι: «Επέλεξα το Επαγγελματικό Λύκειο, διότι τα μαθήματα είναι πιο ενδιαφέροντα και εύκολα και θέλω να περάσω Κοινωνική Εργασία».

Η Ιφιγένεια Τυρέλλη από τον τομέα Υγείας-Πρόνοιας έχει την δεύτερη καλύτερη βαθμολογία στο ΕΠΑΛ Γέρας με 14.365 μόρια. Στόχος της είναι να περάσει Νοσηλευτική, ενώ είπε χαρακτηριστικά πως: «Ήταν πολύ δύσκολη χρονιά, αλλά οι καθηγητές μου με παρακίνησαν να πετύχω τον στόχο μου».

Από εδώ και στο εξής οι υποψήφιοι θα βρίσκονται εν αναμονή των βάσεων, όπου θα μάθουν την σχολή επιτυχίας τους.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Το «Ν» συμμετέχει στην απεργία των ΜΜΕ

Από τις 5 το πρωί της Tρίτης ως τις 5 το πρωί της Τετάρτης
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Προχωρούν σε κινητοποιήσεις οι δικαστικοί υπάλληλοι

Δείτε εδώ την απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου Δικαστικών Υπαλλήλων Ν. Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

«Απέναντι στα κέρδη τους προτάσσουμε τις ζωές μας!»

Κάλεσμα από ΠΕΚ, Σωματεία και Φορείς για συμμετοχή στην απεργία της 17ης Απριλίου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Συμμετέχει στις απεργιακές συγκεντρώσεις η ΟΕΒΕ Λέσβου

Δηλώσεις στο «Ν» του προέδρου της Ομοσπονδίας Νίκου Μπουλμπούλη
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Περιοδεία σε ΔΕΥΑΛ και αεροδρόμιο από το ΠΕΚ

Τα στελέχη του ΠΕΚ καλούν του εργαζόμενους να συμμετάσχουν στις απεργιακές συγκεντρώσεις σε Μυτιλήνη και Καλλονή
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ζητούν να κηρύξει απεργία η ΔΟΕ για τις 17 Απριλίου

Ανακοίνωση – παρέμβαση της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών στο Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λέσβου
ΥΓΕΙΑ

Ανεπαρκές και γερασμένο το προσωπικό του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Εργαζόμενοι του Νοσοκομείου δεν έχουν πάρει την κανονική τους άδεια από το 2022 και σε πολλούς οφείλονται ρεπό άνω των 60 ημερών
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα για συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις

Είμαστε στο δρόμο του αγώνα δηλώνουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις της Λέσβου
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Μικροί και μεγάλοι προστάτευσαν το πάρκο αναψυχής του Τσίγκου

Περιβαλλοντική δράση του Δήμου Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Πέθανε ο 27χρονος Γιώργος Βογιατζής

Στον ντόπιο, φοιτητή και μεταπτυχιακό του Τμήματος Ωκεανογραφίας εύχονται «καλό ταξίδι στους Ωκεανούς των Ουρανών»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Στο βάθρο της Σπερχειάδας ποδηλάτες της Λέσβου

Μεγάλες επιτυχίες για μια ακόμη φορά πέτυχε η αποστολή αθλητών ορεινής ποδηλασίας
ΥΓΕΙΑ

Ευχαριστήριο για το Νοσοκομείο Μυτιλήνης

«Αποτελεί παράδειγμα νοσηλευτικού ιδρύματος»