× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Δράσεις ευαισθητοποίησης, εκπαίδευσης και μιας νέας περιβαλλοντικής φιλοσοφίας θα πραγματοποιηθούν στην Πέτρα - Λέσβου

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 30/4/2024

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Με αφορμή το ετήσιο πρόγραμμα μας «The Blue Heart» θα φιλοξενηθούν στη Λέσβο μαθητές από το New Village School της Καλιφόρνιας! αναφέρει ανακοίνωση της οργάνωσης Healing Lesvos και προσθέτει: «Με την υποστήριξη των συνεργατών μας 'Λέσβος Χωρίς Πλαστικά', ‘Lesvos Scuba Oceanic Center’, την καλλιτέχνιδα Lila Vail και το WOMB, ενεργοποιούμαστε και πάλι για την προστασία του Lesvos - Mission Blue Hope Spot -  της μοναδικής αυτής τοποθεσίας στην Πέτρα - αλλά και την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τις δράσεις που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 3 – 4 Μαΐου 2024 στην περιοχή της Πέτρας εξηγεί αναλυτικά το δελτίο τύπου της οργάνωσης και σημειώνει: «Φέρνουμε σε επαφή ντόπιους και ξένους νέους, την τοπική κοινότητα και τις επιχειρήσεις αλλά και τους επισκέπτες στη Λέσβο ώστε να συμμετάσχουμε όλοι/ες μαζί σε δραστηριότητες που επικεντρώνονται στη  διατήρηση της φύσης, την μείωση των πλαστικών, την κοινωνική αλλαγή, και την αναζήτηση λύσεων και καινοτομιών για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). Το ‘New Village School’ επανέρχεται στη Λέσβο μετά από την στάση του στο Mission Blue Hope Spot των Bαλεραίδων νήσων και τη συνεργασία τους με την 'Save the MED’.

‘Ρίχνοντας Φως στα Σκουπίδια’ - Μια εμβληματική εμπειρία τέχνης

Ταυτόχρονα, παρουσιάζουμε την τελευταία μας κοινοπραξία κάτω από την ομπρέλα του προγράμματος ‘The Blue Heart’, ένα νεοσύστατο δημιουργικό πρόγραμμα εργαστηρίων γλυπτικής, ‘Ρίχνοντας Φως στα Σκουπίδια’! Φέτος, συνεργαζόμαστε με τη βρετανίδα καλλιτέχνιδα Lila Vail, η οποία φέρνει την εμπειρία της στις περιβαλλοντικά συνειδητές τεχνικές στο νησί μας, όπου και θα πραγματοποιήσει εργαστήρια για να δώσει νέα ζωή σε θαλάσσια σκουπίδια. Μέσα από καινοτόμες καλλιτεχνικές δημιουργίες και πρακτικές ανακυκλώσιμης  τέχνης, το 'Ρίχνοντας Φως στα Σκουπίδια' αποσκοπεί στο να εμπνεύσει μια δημιουργική σχέση με τη φύση και να μεταμορφώσει υλικά που έχουν πεταχτεί σε συναρπαστικά έργα τέχνης που λειτουργούν ως υπενθύμιση της ευθύνης μας στην προστασία των θαλάσσιων οικοσυστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το φετινό πρόγραμμα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για το Healing Lesvos να υποστηρίξει τις δεσμεύσεις της Ελληνικής Κυβέρνησης για τις Προστατευμένες Θαλάσσιες Περιοχές (ΠΤΠ) που ανακοινώθηκαν στην  9η Διεθνή Διάσκεψη “Our Ocean Conference” που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, και να αναδείξει για ακόμη μια φορά την αξία των συνεργασιών ώστε να ληφθούν μέτρα για την επίτευξη των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης (SDGs). Ταυτόχρονα, είναι μια ευκαιρία να αναδειχθούν οι δυνατότητες των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας, ΗΠΑ, Αυστραλίας, Ηνωμένου Βασιλείου και Μεξικού που εργάζονται μαζί σε μια περιοχή όπου η σύγκλιση διαφορετικών πολιτισμών συναντά την κοινή ευθύνη για την προστασία του ωκεανού.

Σχετικά με το έργο “Blue Heart

Το “Blue Heart” - Μια Πρωτοβουλία Πολιτών είναι ένα πολυδιάστατο εγχείρημα συμμετοχής της κοινότητας σε συνεργασία με την ακαδημαϊκή κοινότητα, την κυβέρνηση, τη βιομηχανία, ντόπιους και διεθνής φοιτητές και τους εμπλεκόμενους φορείς. Κάθε χρόνο, νέοι από όλο τον κόσμο ενώνονται με τους προασπιστές του Lesvos - Mission Blue Hope Spot στο νησί, προωθώντας ευαισθητοποίηση, εκπαίδευση και μια νέα περιβαλλοντική φιλοσοφία. Διευρύνουμε τις δραστηριότητές μας με προγράμματα και εκστρατείες εναντίον των πλαστικών, τονίζοντας την αξία της εκπαίδευσης που εμπνέει την προστασία της θαλάσσιας ζωής και δημιουργεί καινοτόμες δεξιότητες και δίκτυα κοινής γνώσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τι θα συμβεί: Δραστηριότητες στο πεδίο και εργαστήρια γλυπτικής

Πότε θα συμβεί: Παρασκευή 3ης και Σάββατο 4ης Μαίου 2024 | 10:30-14:00

Που θα συμβεί Σημείο συνάντησης - KANTINA Cafe, Πέτρα, Λέσβος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνείστε: Eλένη Ατσικμπάση |  [email protected]»

 

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

O Σύλλογος Μεσιτών Λέσβου στην 4η Premium Real Estate Expo

Στις ανερχόμενες αγορές ακινήτων η Λέσβος
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Σε κίνδυνο τα πεύκα και ο καστανιώνας στη Λέσβο

Συζήτηση με αφορμή την ξήρανση των πεύκων στο Δήμο Μυτιλήνης και την εμφάνιση νέου μύκητα στον καστανιώνα της Αγιάσου, στο Δημοτικό Συμβούλιο μετά από ερώτηση της αντιπολίτευσης
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τέσσερις ψηφιακές παρεμβάσεις στον Δήμο Μυτιλήνης

Εγκρίθηκαν δράσεις ψηφιακού μετασχηματισμού
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Στους Ολυμπιακούς Αγώνες η Μηλένα Κοντού

Τεράστια επιτυχία για την Μυτιληνιά αθλήτρια του Ναυτικού ομίλου Μυτιλήνης Μηλένα Κοντού, η οποία τσέκαρε το ένα από τα δύο «χρυσά» εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Λέσβο ο Σάκης Αρναούτογλου

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ επισκέπτεται τη Λέσβο στις 23 και 24 Μαΐου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο «Κόσμος» παρουσίασε το ευρωψηφοδέλτιό του

Ένα ψηφοδέλτιο, με 58% γυναίκες, που απαρτίζεται από ανθρώπους καταξιωμένους στον επαγγελματικό και επιστημονικό τους βίο, αλλά και ανθρώπους της καθημερινότητας
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Ο κύκλος του νερού, η ρύπανση και η κομποστοποίηση

Ολοκληρώθηκε το βιωματικό εργαστήριο για τα παιδιά της Β' τάξης στο Πρότυπο Γυμνάσιο Μυτιλήνης, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Αιγαίου
ΑΓΡΟΤΕΣ

Βιωματικό εργαστήρι Ξερολιθιάς από το «Ηφαίστειο Ανεμώτιας»

Το Σάββατο και την Κυριακή 25 και 26 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Παράκληση για τους μαθητές

Την Κυριακή 26 Μαΐου στον ναό του Αγίου Θεράποντα στη Μυτιλήνη
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης