× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου στην ανοιξιάτικη φύση

Η Λέσβος ιδανικό περιβάλλον για πολλές προσκοπικές δράσεις

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 15/4/2024

Οι Πρόσκοποι της Λέσβου στην ανοιξιάτικη φύση

Ένα ιδανικό περιβάλλον για Προσκοπικές δράσεις αποτελεί και φέτος την Άνοιξη η Λεσβιακή ύπαιθρος.Λυκόπουλα, Πρόσκοποι και Ανιχνευτές μαζί με ενήλικα στελέχη από τα τρία Συστήματα του νησιού γνωρίζουν κάθε Σαββατοκύριακο τον τόπο, τους ανθρώπους του και τον πολιτισμό του, μαθαίνουν να σέβονται και να αγαπούν το φυσικό περιβάλλον και να συμβάλουν στη διατήρηση του.
Το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν μονοήμερες και διήμερες εκδρομές Αγελών Λυκοπούλων και Προσκοπικών ομάδων στα Λουτρά και στη Σκάλα Λουτρών, στην περιοχή της Ουτζάςστη Μυτιλήνη και της Αγίας Λεμονής στη Μήθυμνα.
Εκτός από τις προσκοπικές γνώσεις και τη γνωριμία με τον πολιτισμό των περιοχών που επισκέφθηκαν έφτιαξαν και τοποθέτησαν στα μονοπάτια ξύλινες πινακίδες με μηνύματα σκαλισμένα με πυρογράφο. Με αυτές οι περιπατητές καλούνται να προστατεύσουν τη φύση αλλά και προσανατολίζονται. Επίσης στη Μήθυμνα καθάρισαν από τη βλάστηση τη θέση στην οποία βρίσκεται ένα μεγάλο τμήμα απολιθωμένου κορμού σεκόιας και έμαθαν για την έντονη ηφαιστειακή δραστηριότητα και γεωλογική εξέλιξη του βόρειου τμήματος της Λέσβου εδώ και εκατομμύρια χρόνια.
Επίσης Λυκόπουλα και Πρόσκοποι συμμετείχαν σε δενδροφύτευση στα Τσαμάκια της Μυτιλήνης. Και γνώρισαν τον τρόπο κατασκευής χαρταετών μέσα από ένα σχετικό εργαστήρι στο Μόλυβο. Ενώ στον μοναδικό υγρότοπο των Αλυκών Καλλονής γιόρτασα την παγκόσμια ημέρα άγριας ζωής.
Παράλληλα σε όλη τη Λέσβιακή ύπαιθρο οι ενήλικες βαθμοφόροι διασώστες της Προσκοπικής Ομάδας Διάσωσης Άγριας Ζωής (Π.Ο.Δ.Α.Ζ.) των Προσκοπικών Συστημάτων της Λέσβου συνέχισαν να διασώζουν και να περιθάλπουν άγρια ζώα της Λεσβιακής πανίδας. Ανάμεσα τους το τελευταίο διάστημα, ο εμβληματικός πελαργός της πλατείας Καλλονής, ένα γεράκι και ένας μπούφος!
Τέλος οι Ανιχνευτές τη Λέσβου και από τα τρία Προσκοπικά Συστήματα του νησιού γιόρτασαν τον ερχομό της άνοιξης με μια όμορφη πεζοπορία στην λεσβιακή φύση. Ξεκινώντας την πορεία τους από τον οικισμό Λάμπου Μύλοιγνώρισαν το Ρωμαϊκό υδραγωγείο, ένα αρχαίο λατομείο και τα τεκτονικά ρήγματα της περιοχής, ένα βυζαντινό ναό στο Ένθρονο και τέλος την τοπική κουζίνα της περιοχής!
Επίσης οι Ανιχνευτές συμμετείχαν σε εργαστήριο δημοσιογραφικού ρεπορτάζ και ενημερωτικού ραδιόφωνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ιδιαίτερα ας σημειωθεί η συμμετοχή των παιδιών και των ενήλικων στελεχών του 5ου Συστήματος NαυτοπροσκόπωνMήθυμνας μόλις χθες, στον καθαρισμό του Μολύβου στα πλαίσια του προγράμματος Let’sdoitGreece.

Οι Πρόσκοποι, μέσω των προγραμμάτων, των δράσεων και των διαχρονικών αξιών τους, εδώ και 114 χρόνια, εφαρμόζουν έμπρακτα τους 17 στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, συμβάλλοντας στη δημιουργία ενός καλύτερου κόσμου!

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Κάλεσμα από την Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου στην απεργιακή συγκέντρωση

Στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης, στις 11 το πρωί δίνουν ραντεβού τα μέλη της Επιτροπής Ειρήνης Λέσβου
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Ν.Τ. Λέσβου της ΑΔΕΔΥ: Την Πρωτομαγιά στην Πλατεία Σαπφούς

Κάλεσμα στους εργαζόμενους του δημοσίου τομέα να συμμετάσχουν στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στην Πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης απευθύνει το Νομαρχιακή Τμήμα Λέσβου της ΑΔΕΔΥ
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

E‑twinning και Ολυμπιακοί Αγώνες στο 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο Καλλονής

Το πρόγραμμα έδωσε στα παιδιά πολλαπλές εμπειρίες μάθησης, μέσα από βιωματικές δράσεις και παιχνίδια
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ

Απεργούν την Πρωτομαγιά οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ

Μονιμοποίηση όλων των επικουρικών εργαζομένων και ολοκλήρωση του Οργανογράμματος του ΕΚΑΒ διεκδικούν οι εργαζόμενοι
ΥΓΕΙΑ

Τρίωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα Κέντρα Υγείας Λέσβου

Προκειμένου να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας στο πλαίσιο της επίσκεψης του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη
ΔΡΑΣΕΙΣ

Στα χρώματα των αυτοάνοσων νοσημάτων το Δημαρχείο Μυτιλήνης

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα ανοσολογίας και την παγκόσμια ημέρα Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας
ΔΡΑΣΕΙΣ

Οι Οδηγοί της Μυτιλήνης, γιορτάζουν τα 75 τους χρόνια

Το Τοπικό Τμήμα του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού εξέδωσε ανακοίνωση για την επέτειο ίδρυσής τους
ΔΡΑΣΕΙΣ

Η Λέσβος έγραψε «Έπος» στη Χίο

Γράφει η ομάδα ΕΥ ΖΗΝ
ΔΡΑΣΕΙΣ

Δράση καθαρισμού του βυθού στο λιμανάκι της Ευρειακής Γέρας

Ο βυθός είχε συσσωρεύσει αντικείμενα και απορρίμματα
ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Συνελήφθη στη Μυτιλήνη καταζητούμενος της Ευρώπης

Διώκεται για διακίνηση ναρκωτικών και ψυχότροπων
ΒΟΡΕΙΟ ΑΙΓΑΙΟ

Ενας νεκρός και αγνοούμενοι σε ναυάγιο στη Σάμο

Βυθίστηκε λέμβος το πρωί της Κυριακής, δυτικά του Καρλοβασίου