× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Τι συνέβη πριν από τη φωτιά στο κέντρο της Μυτιλήνης

Αναστατωμένοι για την κατάσταση κάτοικοι και επιχειρηματίες επί της Κομνηνάκη είχαν ακούσει πολλές φορές φωνές στο εγκαταλειμμένο κτήριο που λαμπάδιασε

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/4/2024

Τι συνέβη πριν από τη φωτιά στο κέντρο της Μυτιλήνης
Κάμερα- Βίντεο Παναγιώτης Μπαλάσκας

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι της Τετάρτης μεγάλη φωτιά ξέσπασε στο ιστορικό κέντρο της πόλης της Μυτιλήνης και συγκεκριμένα σε εγκαταλειμμένο κτήριο επί της οδού Κομνηνάκη, όπου γύρω και απέναντι λειτουργούν καταστήματα εστίασης, επιδιόρθωσης ρουχισμού και δημιουργίας ρούχων, βιβλιοπωλείο, έχοντας ζωντανέψει την περιοχή τα τελευταία χρόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι περισσότεροι που είδαν τη φωτιά να θεριεύει, επισήμαναν στο «Ν» ότι η πυροσβεστική ήρθε στα έξι λεπτά από τη στιγμή που ειδοποιήθηκε, σημάνοντας συναγερμό στην περιοχή και επιχειρώντας με κάθε μέσο, ώστε να σβήσει την πυρκαγιά που φούντωνε εντός του ξύλινου -εσωτερικά- κτηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Οι κάτοικοι και οι επιχειρηματίες της περιοχής αναφέρουν ότι παρά το ότι το κτήριο θεωρείται εγκαταλειμμένο, έχουν ακούσει πολλές φορές φασαρία από μέσα, κάνοντας λόγο για τσακωμούς μεταξύ ενός ζευγαριού. Μάλιστα αναφέρουν ότι έχουν καλέσει στο παρελθόν και την αστυνομία.

Ετσι και το πρωί της Τετάρτης 10 Απριλίου και πριν εκδηλωθεί πυρκαγιά άκουσαν πολλές φωνές και φασαρία στο κτήριο. To δε κτήριο, ιδιοκτησίας ιδιώτη, ο οποίος έχει ειδοποιηθεί για το ότι εισβάλλουν στον χώρο άγνωστοι που μπορεί να προκαλούν ζημιά, έχει καταστραφεί εσωτερικά από τη φωτιά, ενώ ήδη έχει ένα ετοιμόρροπο μπαλκόνι.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τι είπαν στην κάμερα του «Ν» η Βάλια Μπαρμπατιώτη, ιδιοκτήτρια του Book and Art, ο Στρατής Αλμπάνης, ιδιοκτήτης του Alley Dog και η Πόπη Βαλαλά συνιδιοκτήτρια του Artistic Creations by Popi & Eirini Valala επί της Κομνηνάκη:

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΓΟΡΑ

Γέμισε κλειστά καταστήματα η αγορά της Μυτιλήνης

Τα ακριβά ενοίκια στους εμπορικούς δρόμους, οι απανωτές κρίσεις, οι αυξήσεις στην ενέργεια, τα χρέη και ο νέος νόμος μπαμπούλας για τους ελεύθερους επαγγελματίας βάζουν λουκέτο σε καταστήματα της πόλης
ΜΑΡΙΑ ΧΑΤΖΗΓΕΩΡΓΙΟΥ