× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

Έρχεται ο Μητσοτάκης στη Λέσβο για να ανακοινώσει φράγμα Τσικνιά

Ο βουλευτής Χαράλαμπος Αθανασίου μιλώντας στο «Ν» αναφέρεται στις εξελίξεις για το έργο που έχει παγώσει λέγοντας ότι έρχονται τον Απρίλη ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Υποδομών για να ανακοινώσουν χρονοδιάγραμμα

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 23/3/2024

Έρχεται ο Μητσοτάκης στη Λέσβο για να ανακοινώσει φράγμα Τσικνιά

Στις εξελίξεις που αφορούν στο έργο του φράγματος Τσικνιά, αναφέρθηκε σε συνέντευξή του στο «Ν» 99 fm και στην εκπομπή «Μεσημεριανοί Διάλογοι», ο βουλευτής Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας Χαράλαμπος Αθανασίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ως γνωστόν  η εξέλιξη του έργου που ήδη έχει δημοπρατηθεί και υπάρχει ανάδοχος, έχει  παγώσει το τελευταίο διάστημα με απόφαση της κυβέρνησης αφού οι πόροι του από το Ταμείο Ανάκαμψης κατευθύνθηκαν στη Θεσσαλία για την ανακούφιση των πληγέντων από τις καταστροφές του φθινοπώρου που σημειώθηκαν στην περιοχή εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου διέψευσε τις όποιες φήμες ακούγονται περί ακύρωση του έργου σημειώνοντας πως όχι μόνο δεν ακυρώνεται αλλά πολύ σύντομα ο ίδιος ο Πρωθυπουργός που θα επισκεφθεί τη Λέσβο μέσα στον Απρίλιο θα ανακοινώσει την υλοποίησή του.

«Το έργο αυτό είναι αναγκαίο να προχωρήσει με δεδομένο ότι η κλιματική αλλαγή και η έλλειψη βροχοπτώσεων οδηγεί σε σημαντική μείωση των υδάτινων πόρων του νησιού μας. Οι διαδικασίες του διαγωνισμού έχουν ολοκληρωθεί και το έργο αυτό θα γίνει. Το πρώτο δεκαπενθήμερο του Απριλίου θα βρίσκονται στο νησί, ο Υπουργός Υποδομών Χρήστος Σταϊκούρας και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός για τα εγκαίνια του δρόμου Καλλονής – Σιγρίου, ο οποίος ολοκληρώνεται άμεσα μετά την σηματοδότηση και άλλων μικρών παρεμβάσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης αυτής θα δοθεί από τα πλέον επίσημα χείλη  το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου. Ήδη αυτή τη στιγμή γίνεται καταγραφή των ιδιοκτησιών που βρίσκονται στο σημείο που θα γίνει το φράγμα ώστε να προχωρήσει σύντομα η διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Είμαστε σε ένα στάδιο που γίνονται προεργασίες και σύντομα θα έχουμε σχετικές ανακοινώσεις, επομένως όσα λέγονται είτε από Μέσα Ενημέρωσης είτε από δημόσια πρόσωπα ότι το έργο δεν θα γίνει δεν ισχύουν σε καμία περίπτωση».

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο έργο Καλλονής – Πέτρας το οποίο σημείωσε ότι θα ξεκινήσει άμεσα μετά την απεμπλοκή και την εκπόνηση νέας συμπληρωματικής μελέτης από το Υπουργείο η οποία πρόσθεσε παραδόθηκε ήδη στον Περιφερειάρχη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σχολιάζοντας ο κ. Αθανασίου τις ευρωεκλογές που έρχονται και τα σενάρια περί απώλειας δυνάμεων για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι γενικά η ψήφος στις συγκεκριμένη εκλογική αναμέτρηση είναι πιο χαλαρή από ότι στις εθνικές εκλογές. Σε κάθε περίπτωση, πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα λάβει το σχετικό μήνυμα από τους πολίτες και θα το επεξεργαστεί ανάλογα κάνοντας τις απαραίτητες διορθωτικές ενέργειες.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

2η η Πανεπιστημονική για την κεντρική αντιπροσωπεία του ΤΕΕ στη Λέσβο

Ικανοποίηση για το εκλογικό αποτέλεσμα στην παράταξη
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Κωνσταντίνος Τσουκαλάς στη Λέσβο

Ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ θα επισκεφθεί το νησί την Παρασκευή 24 Μαΐου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Ο Απόστολος Πατέστος Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης

Εκλέχθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Μυτιλήνης
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Ο κύκλος του νερού

Περιβαλλοντική εκπαίδευση σε μαθητές του 1ου Προτύπου Γυμνασίου Μυτιλήνης
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

17 ‑ 19 Μαΐου πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες KRAVARA ENDURO ΜΤΒ 2024

Σημαντικές επιτυχίες για τους αθλητές του Ποδηλατικού Συλλόγου Λέσβου Βασίλη Βουρσούκη, Παναγιώτη Δελημήτρο, Λευτέρη Τιτιρέκη και Δημήτρη Καραντώνη
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Μια κάρτα, μια ποια κάρτα; Μια κάρτα Πειραιώς!

Με «υπογραφή» του Εμπορικού Συλλόγου, η προκυμαία Μυτιλήνης φιγουράρει σε κάρτες ΑΤΜ σε μια φωτογραφία αρκετά παλιά
ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεκλογικό περίπτερο και περιοδείες από τη Νέα Αριστερά

«Θα διεξάγονται συναντήσεις και εκδηλώσεις για τις οποίες θα ενημερώνεται το κοινό»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

«Βραβείο Μπότση» στο Στρατή Μπαλάσκα

Το κορυφαίο «ειδικό βραβείο περιφερειακού ρεπορτάζ» απονεμήθηκε σήμερα στο Μυτιληνιό δημοσιογράφο, σε τελετή στο Ζάππειο Μέγαρο παρουσία της Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας
ΑΤΖΕΝΤΑ

Σεμινάριο μητρικού θηλασμού για έγκυες και νέες μητέρες

Με τη μαία, Εριφύλη Κώστογλου, στο Λευκό Χαρτί στην Επάνω Σκάλα
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Ψέμα της ΝΔ ότι οι δομές‑ φυλακές προσφύγων θα είναι άδειες»

Σχόλιο της Τομεακής Επιτροπής Λέσβου του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του υπουργού Μετανάστευσης στη συνέντευξη που έδωσε στο «Ν»
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Τροχαίο ατύχημα στον Καρά Τεπέ

Την Δευτέρα 20 Μαΐου το πρωί
ΧΩΡΙΑ

Χαρμόσυνα νέα για το Αναγνωστήριο Αγιάσου

Το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου μέσω του Ταμείου Αλληλεγγύης αναλαμβάνει την χρηματοδότηση της ανακαταστκευής του θεάτρου και της αντικατάστασης του εξοπλισμού
ΘΡΑΣΟΣ ΑΒΡΑΑΜ