× Στο Νησί
SOCIAL MEDIA

ΕΚΤΑΚΤΟ

Εξιτήριο έλαβε ο μοναδικός επιζών του «Raptor»

Δεν θέλησε να κάνει καμία δήλωση εξερχόμενος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης

Γράφει η ΑΝΘΗ ΠΑΖΙΑΝΟΥ Δημοσίευση 30/11/2023

Εξιτήριο έλαβε ο μοναδικός επιζών του «Raptor»
Παναγιώτης Μπαλάσκας

Εξιτήριο έλαβε ο μοναδικός επιζών του ναυαγίου «Raptor» που σημειώθηκε ανοιχτά της Ερεσού το πρωί της περασμένης Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο Αιγύπτιος ναυτικός, με την ειδικότητα λιπαντή, είχε τονίσει στις Αρχές αφού διεσώθη ότι δούλευε στη μηχανή του καραβιού όταν είδε να κόβετα στη μέση. Εντοπίστηκε απο ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και διακομίστηκε το μεσημέρι της Κυριακής στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης με υποθερμία, αλλά καλά στην υγεία του.

Από την Κυριακή μέχρι τη 1 το μεσημέρι σήμερα Πέμπτη νοσηλεύονταν, με την πρεσβεία, το λιμενικό, τις Αρχές και διαμεσολαβητές να επιχειρούν όλες τις διαδικασίες που υποδεικνύει το πρωτόκολλο της παλιννόστησης.

Πρόκειται για τον μοναδικό επιζώντα του ναυαγίου, καθώς εντοπίστηκε από σκάφος με σημαία της Μάλτας της περασμένης Κυριακής ένας νεκρός, Αιγύπτιος στην καταγωγή και αναζητούνται ακόμα 12 μέλη του πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Χτες Τετάρτη, Αιγύπτιος που μένει μόνιμα στη Μυτιλήνη και δουλεύει ως ψαράς στη Λουτρόπολη Θερμής, επισκέφτηκε τον επιζώντα καθώς έμαθε για το ναυάγιο, αλλά και για το ότι ο ναυτικός ήταν φίλος και συμπατριώτης του από το ίδιο χωριό.

Τα βλέμματα όλων εδώ και ημέρες είχαν επικεντρωθεί στον μοναδικό επιζώντα, καθώς κανείς δεν γνωρίζει τι ακριβώς συνέβη με το ναυάγιο του «Raptor» με σημαία από τις νησιωτικές Κομόρες, το οποίο αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι προερχόμενο από την Αίγυπρο είχε τελικό προορισμό την Κωνσταντινούπολη, αλλά ο ναυτικός φέρεται να είπε στις αρχές ότι θα κατέληγε αν δεν ναυαγούσε στην εμπόλεμη Ουκρανία, με ενδιάμεσο σταθμό την Κωνσταντινούπολη, φορτωμένο με 6.000 τόνους αλάτι.

Από την περασμένη Κυριακή έως σήμερα έχουν έρθει στο φως δεκάδες δημοσιεύματα που σημειώνουν ότι το πλοίο είναι στη μαύρη λίστα των αρχών ναυσιπλοϊας καθώς σε έλεγχο που του είχε γίνει είχαν διαπιστωθεί 65 παραβάσεις, ανάμεσα στιςοποίες για ύποπτα φορτία.

Πάνως ο μοναδικός επιζών εξερχόμενος του Νοσοκομείου Μυτιλήνης δεν θελησε να κάνει καμία απολύτως δήλωση, αλλά συνοδεύτηκε από συμπατριώτη του ψαρά που δουλεύει στη Μυτιλήνη για την έξοδό του και τη μετάβασή του στο τελωνείο για έλεγχο του διανατηρίου και την παλιννόστησή του.

ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ
Tο stonisi.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Τα συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Η Ημέρα της Μητέρας είναι ο εορτασμός της ανιδιοτελούς αγάπης

Ο Σύνδεσμος Πολιτικών Συνταξιούχων Λέσβου στην ανακοίνωση του σημειώνει πως στις 12 Μαΐου έχει την τιμητική του το πιο αγαπημένο πρόσωπο για κάθε άνθρωπο
ΔΥΤΙΚΗ ΛΕΣΒΟΣ

Συνάντηση Βέρρου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα Σάββατο 11 Μαΐου στο Αϊβαλί
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ

Ξενάγηση στα Λαδάδικα της Μυτιλήνης με την «Παρέα»

Περπατάμε στα σοκάκια του ιστορικού κέντρου της πόλης, τον 19ο αιώνα -Γράφει η ΠΑΡΕΑ*
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Έναρξη εγγραφών σε παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς

Στις 31 Μαΐου λήγει η περίοδος έγγραφων αναφέρει ο Σύνδεσμος Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμων Μυτιλήνης και Δυτικής Λέσβου
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Συνεχίζονται οι άνεμοι 7 με 8 μποφόρ το Σάββατο

Ανακοίνωση του Λιμεναρχείου Μυτιλήνης
ΠΑΙΔΙΑ + ΓΟΝΕΙΣ

Ορνιθοπαρατήρηση στις Αλυκές Καλλονής

Διανύουμε την καλύτερη περίοδο για την παρακολούθηση της ανοιξιάτικης μετανάστευσης των πουλιών από τη Λέσβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετά την παρέμβαση Κόκκαλη, συνεχίζεται το μπλόκο στο λαθρεμπόριο ρωσικού πετρελαίου

Ο γραμματέας του κόμματος «Κόσμος» έκανε αυτοψία
ΜΥΤΙΛΗΝΗ

Εορτασμός του Αγίου Γεωργίου, προστάτη του Στρατού Ξηράς

Από την Στρατιωτική Διοίκηση της Λέσβου στο στρατόπεδο της Παγανής
ΧΩΡΙΑ

Λένε «Όχι» στην ιδιωτικοποίηση του φράγματος Ερεσού

Ανακοίνωση της «Κίνησης για ελεύθερα βουνά στη Λέσβο», της «Πρωτοβουλίας Ερεσού», και του Συλλόγου «Ο Θεόφραστός»